SEVEN i Thailand!

Visste dere at SEVEN-jentene støtter et prosjekt som heter ”Keep Girls Safe” i Nord-Thailand? Her kommer en liten rapport fra Britt Celine (Britt-Venkes datter) som jobber i Thailand:

”Vi vil feire” går for full guffe i dagligstua til jentene på ”Keep Girls Safe”-hjemmet i Nord-Thailand. 25 elleville jenter leker stolleken eller danser rundt til musikken med rockeringer. Flere av de yngste jentene har rosa SEVEN-armbånd som de har fått fra Britt Celine tidligere. Vi hører gjennom CDn minst tre ganger, men favorittene ”Vi vil feire”, ”Talenter” og  ”Tid til meg” går mange flere ganger enn det!

På ”Keep Girls Safe”-hjemmet bor det for tiden 25 jenter i alderen 8-18 år. Noen av jentene har mor, men ikke far. Andre har far, men ikke mor. Noen har syke foreldre, mens noen er foreldreløse. På ”Keep Girls Safe”-hjemmet får de et trygt sted å bo og de får lov til å gå på skolen. I Thailand er det nemlig slik at mange jenter må slutte etter kun noen år på skolen, fordi de må hjelpe familien sin å tjene penger til å overleve. Noen ganger kommer det folk til landsbyene der jentene bor og vil gi foreldrene penger for jentene. De sier at de skal få en fin jobb i byen, men sannheten er at de fleste ender opp i slavearbeid og ikke får noe lønn. Ofte ser de ikke familien sin igjen.

ADRA (Adventist Development and Relief Agency) ønsker at jentene skal kunne bo hjemme hos familiene sine og at de skal få gå på skolen. Selvom skolen egentlig er gratis, så er det mange familier som ikke har råd til skoleuniform, bøker og penner og blyanter. Derfor gir ADRA skolestipender til fattige jenter i landsbyer i Nord-Thailand. De jentene som av en eller annen grunn ikke kan bo hjemme, får komme til ”Keep Girls Safe”-hjemmet.

ADRA og ”Keep Girls Safe”-jentene takker SEVEN-jentene for støtten de viser – og for mange fine sanger 🙂

Publisert av Britt-Venke

Britt-Venke er Sevens tekstforfatter, økonomi, web- og salgsansvarlig.

En tanke om “SEVEN i Thailand!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: