DAGEN IDAG skriver om DVD innspillingen vår

Dagenidag

http://www.idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=22867

Leker seg igjennom bibelfortellingene

I disse dager spiller Seven-jentene inn DVD’en «Bibelen på 60 minutter», som inneholder både bibelfortellinger og musikkvideoer.

Med arbeidsdager på opptil 10 timer dagen, og sommerkonserter innimellom slagene, har det omtrent gått i ett for jentegruppen Seven, som for øyeblikket har tatt sommerferie før siste innspurt i august.

Jentegruppen som vanligvis er kjent for sine konsertopptredener, kan fra og med i høst tilby en bibelmusikal i tillegg til konsertene.

– Filmen og musikalen er litt ulike, men de er bygget på samme hovedide, forteller Melinda Elisabeth Løver, instruktør for jentegruppen.

Hun forklarer at filmen bygger på at syv jenter reiser på ulike leirer, der de snakker og leker seg igjennom bibelhistoriene, både på land og på vann. – Jentene er for eksempel i en båt da de snakker om Noa.

Musikalen skal derimot ha en mer pedagogisk vri, på den måten at hvem som helst skal kunne sette det opp selv, og da i et scene-format.

Klager ikke De åtte innspillingsdagene for filmen har hittil foregått på ulike «location» på Sørlandet, men i august står Østlandet for tur. – Vi har vært veldig heldige med været så langt. Det var bare vært en dag hvor det var kaldt og regn, sier Løver fornøyd. Hun er ikke i tvil om at jentene synes dette er det mest spennende prosjektet de har vært med på. – Men ble de ikke trøtte etter 10-timers øktene? – Jo, det ble de. Det er litt nytt for de å jobbe så intenst, selv om de er veldig reisevante. Men akkurat det med innspilling er kanskje enda mer krevende, mener Løver, som passer på å skryte av jentene for å holde arbeidskapasiteten oppe uten å klage. Instruktøren er også fornøyd med den positive innstillingen til de 32 menneskene som så langt har medvirket til innspillinger og konserter.  – Men det er litt utfordrende å holde styr på logistikken for de klassiske behovene som mat og transport til så mange mennesker, innrømmer hun.

Vil lese mer For utenom instruktør er Løver også musikkleder, bookingagent og tonesetter av sangene. Sammen med kollega Britt-Venke Oldebråten har hun drevet gruppen siden oppstarten i 2003. De to står også som eiere av Seven Songs production som drifter jentegruppa Seven. Til tross for god kompetanse valgte duoen å hente inn ytterligere profesjonell hjelp fra artistparet Bente og Oli Haukaas fra Stavanger, som står som produksjonsledere for bibelmusikalen. – De har tidligere jobbet mest med kommersielle teater og film-produksjoner, så dette er deres første prosjekt som er profilert kristent, sier Løver, og avslører at paret har blitt mer inspirert til å lese i Bibelen etter dette. Etter planen skal DVD’en være klar til 21. november. Og skal vi tro Løver gleder jentene seg veldig til å opptre med både sanger og replikker denne gangen. – Det er interessant at vi som har holdt på i ti år har noe nytt å komme med, avslutter Løver.

Bildetekst: Filmen, som skal være klar til 21 november, bygger på at syv jenter reiser på ulike leirer, der de snakker og leker seg igjennom bibelhistoriene, både på land og på vann. Foto: Privat

Av Aud Malene Håland Einefors 03.08.2013 21:41

Publisert av Britt-Venke

Britt-Venke er Sevens tekstforfatter, økonomi, web- og salgsansvarlig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: